Brazílie - Nossa

Kód: 015/250 015/1000 Zvolte variantu
195 Kč 775 Kč od 195 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

Brazílie tradičního střihu. Nossa je přesně taková, jakou byste čekali. Spíše jemnější, sladká s náznakem hořkosti. Ideální pro automatický kávovar.

Stupeň pražení: medium dark
Tuto kávu jsme se rozhodli upražit na tmavší způsob, který potlačuje i poslední zbytky acidity a je určen na takové to tradiční "sametové" espresso.

Ucítíte tóny: čokolády, lískových oříšků a karamelu

Detailní popis

Detailní informace

Detailní popis produktu

Brazílie a káva

Téměř 40 % veškeré kávy na světě se produkuje v Brazílii – jedná se přibližně o 3,7 milionu tun ročně. S tak velkým množstvím kávy není divu, že tato země produkuje širokou škálu kvalit. Brazílie vyrábí vše od přírodní Robusty, přes neutrální a mírnou Santos až po výrazné Rio Minas. V posledních letech také brazilští producenti začali více investovat do produkce speciální kávy.

Nejplodnějšími oblastmi Brazílie pěstující kávu jsou dnes Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia. Většina brazilské kávy se pěstuje na velkých farmách, které jsou postaveny a vybaveny pro maximalizaci produkce prostřednictvím mechanické sklizně a zpracování. Relativně rovinatá krajina v mnoha brazilských kávových regionech v kombinaci s vysokými minimálními mzdami vedla většinu farem k tomu, aby se rozhodla pro tento typ mechanické sklizně před selektivním ručním sběrem.

Moderní mechanické sklízeče jsou však stále citlivější, což znamená, že farmy umějí sklízet pouze plně zralé třešně při každém průchodu, což má pozitivní vliv na kvalitu.

V mnoha případech a na méně rovinatých částech farem lze použít smíšenou formu „ručního mechanizovaného“ sběru, kdy se zralá káva sbírá pomocí derriçadeira – což jsou jakési mechanizované hrábě, které ke sklizni zralých třešní využívají vibrace. Mezi kávovníky je natažena plachta, která zachycuje padající třešně.
S pomocí těchto novějších, selektivnějších technologií roste počet farem, které jsou schopny dodávat vysoce kvalitní kávu.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Zrnková káva
Příprava: Espresso
Země původu: Brazílie
Označení: Nosse
Region: Carmo de Minas
Odrůda: Catuaí, Bourbon and Typica
Nadmořská výška: 750 až 1 100 m. n m.
Metoda zpracování: Natural
Cupping score: 84
Stupeň pražení: 4 - medium dark
Kyselost: 0 - žádná
Sladkost: 3 - střední
Intenzita: 3 - střední

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Design Shoptak.cz | Platforma Shoptet