Brazílie - Nossa
Kód: 015/250 015/1000 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Brazílie a káva
Téměř 40 % veškeré kávy na světě se produkuje v Brazílii – jedná se přibližně o 3,7 milionu tun ročně. S tak velkým množstvím kávy není divu, že tato země
produkuje širokou škálu kvalit. Brazílie vyrábí vše od přírodní Robusty, přes neutrální a mírnou Santos až po výrazné Rio Minas. V posledních letech také brazilští producenti začali více investovat do produkce speciální kávy.
Nejplodnějšími oblastmi Brazílie pěstující kávu jsou dnes Espirito Santo, São Paulo, Minas Gerais a Bahia. Většina brazilské kávy se pěstuje na velkých farmách, které jsou postaveny a vybaveny pro maximalizaci produkce prostřednictvím mechanické sklizně a zpracování. Relativně rovinatá krajina v mnoha brazilských kávových regionech v kombinaci s vysokými minimálními mzdami vedla většinu farem k tomu, aby se rozhodla pro tento typ mechanické sklizně před selektivním ručním sběrem.
Moderní mechanické sklízeče jsou však stále citlivější, což znamená, že farmy umějí sklízet pouze plně zralé třešně při každém průchodu, což má pozitivní vliv na kvalitu.
V mnoha případech a na méně rovinatých částech farem lze použít smíšenou formu „ručního mechanizovaného“ sběru, kdy se zralá káva sbírá pomocí derriçadeira – což jsou jakési mechanizované hrábě, které ke sklizni zralých třešní využívají vibrace. Mezi kávovníky je natažena plachta, která zachycuje padající třešně.
S pomocí těchto novějších, selektivnějších technologií roste počet farem, které jsou schopny dodávat vysoce kvalitní kávu.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Zrnková káva |
|---|---|
| Příprava: | Espresso |
| Země původu: | Brazílie |
| Označení: | Nosse |
| Region: | Carmo de Minas |
| Odrůda: | Catuaí, Bourbon and Typica |
| Nadmořská výška: | 750 až 1 100 m. n m. |
| Metoda zpracování: | Natural |
| Cupping score: | 84 |
| Stupeň pražení: | 4 - medium dark |
| Kyselost: | 0 - žádná |
| Sladkost: | 3 - střední |
| Intenzita: | 3 - střední |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
